Ontwikkeling van een hockeystick voor jonge kinderen

Ontwikkeling van een hockeystick voor jonge kinderen

Doel

Het bestaande prototype van de Fantastick hockeystick door te ontwikkelen tot een getest en marktintroductieklaar product, inclusief instructiefilm en gebruiksaanwijzing.

 

Projectomschrijving

Hockey is complexe en moeilijke sport qua techniek om aan te leren. Zeker voor jonge kinderen. Daarom heeft Sportivation in samenwerking met onder andere Marc Lammers, voormalig bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam, een hockeystickconcept ontwikkeld: de Fantastick. Een innovatieve stick speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4-6 jaar. Dankzij een uniek ontwerp en de dribble grip maakt deze hockeystick het aanleren van hockeybasistechnieken gemakkelijker, leuker en uitdagender.

 

Sportivation, Haagse Hogeschool ECBT, InnoSportNL, InnoSportLab Sport en Beweeg! en ML Hockey Support werken samen in een nieuw project om het bestaande prototype van de Fantastick hockeystick door te ontwikkelen tot een getest en marktintroductieklaar product. Een instructiefilm en een uniek parcours laten trainers dan wel basisschool leerkrachten zien hoe zij kinderen de basistechnieken op een uitdagende en leuke manier kunnen aanleren.

 

Op jonge leeftijd starten met sporten geeft plezier, is gezond en geeft kinderen de mogelijkheid hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Jong geleerd is oud gedaan!

 

Meer informatie?

Organisatie Sportivation
Contactpersoon Paulien Kok
Telefoon

+31 6 13112158

E-mail ...

Status project

Start

1 juni 2013

Eind

4 februari 2014

Afgerond

Programmalijnen

  • Sportproducten

Tags

    Partners