fitLight Trainer

fitLight Trainer

Doel

Trainen op snelheid, kracht, concentratie, conditie en reactie, gericht op het verbeteren van sportieve prestaties of revalidatie. Het kan met één apparaat: de fitLight Trainer.

 

Projectomschrijving

De fitLight Trainer bestaat uit LED-lampen met bewegingssensoren, die draadloos worden aangestuurd. De lampen kunnen naast aanraking met handen en voeten ook gedeactiveerd worden met hulpmiddelen, zoals rackets of ballen. Op de bijbehorende handcomputer,
de zogenoemde PDA, kunnen snelheid, programmaduur en beeld- en geluidsinstellingen eenvoudig worden geprogrammeerd. De lampen zijn te plaatsen op vloeren en muren,
maar ook op ongelijkmatige oppervlakken met behulp van frames. De fitLight Trainer heeft standaard trainingsprogramma’s. Daarnaast kan de gebruiker individuele, op maat gemaakte programma’s op locatie in één handomdraai zelf instellen.

 

Het InnoSportLab Sport en Beweeg! doet  onderzoek naar  mogelijkheden om de sportparticipatie te verhogen met behulp van de fitlighttrainer bij kinderen. Tot op heden wordt de fitLight Trainer vooral ingezet als trainigsondersteuning bij bestaande sporten of bij revalidatie. Kan de fitLight Trainer ook het centrale punt van een training of spel worden? Hoe reageren kinderen in een jonge leeftijd op het gebruik van de fitLight Trainer? Kan het een spel of sport op zichzelf worden?

 

 De effecten

• Doelgerichte trainingen
• Verbeteren van conditie, wendbaarheid, kracht en oog-handcoördinatie
• Een gecontroleerde aanpak bij revalidatie, fysiotherapie of hersteltraining
• Meer inzicht in individuele sportprestaties
• Gerichte feedback ter verbetering van deze prestaties

 

Meer informatie?

Organisatie  InnoSportLab Sport&Beweeg!
Contactpersoon  Lenneke De Voogd
Telefoon  +31 6 22802672
E-mail  ... 

Status project

Start

1 mei 2013

Eind

1 november 2013

Afgerond

Programmalijnen

  • Sportstimulering en sportfaciliteiten

Tags

Partners