Over InnoSportLab Sport en Beweeg!

Over InnoSportLab Sport en Beweeg!

Het ontstaan

InnoSportLab Sport & Beweeg! is gestart op 23 juni 2010. InnoSportNL en de Gemeente Eindhoven hebben de krachten gebundeld voor de oprichting van het lab. Samen met partners NOC*NSF, NISB en Sports & Technology is een nationaal InnoSportLab neergezet dat zich richt op innovaties voor het verhogen van de kwaliteit en toegankelijkheid van recreatieve sport.

 

Gevestigd pal aan het Speel – en Beweegplein in Eindhoven heeft InnoSportLab Sport & Beweeg! een nauwe samenwerking met Op Noord. Hier komen innovaties direct bij de eindgebruikers terecht.

 

InnoSportLab Sport & Beweeg! kijkt terug op 4 jaar van snelle groei en ontwikkeling. Er staat nu een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur waar gebruikers sportplezier beleven, onderzoekers reële situaties analyseren en ondernemers een waardevolle analyse van product of dienst krijgen.

 

Toon meer informatie

Regionaal fieldlab

Voor juni 2010 had het lab de status van regionaal fieldlab onder beheer van de Gemeente Eindhoven. Dit fieldlab is van start gegaan na de renovatie van de omgeving van de wielerbaan op Sportcomplex Eindhoven Noord. Hier is in 2008 het Speel- en Beweegplein geopend.

 

Speel- en Beweegplein

Het Speel- en Beweegplein is een multifunctioneel en innovatief sport- en speelplein, waar niet alleen de infrastructuur vernieuwend is, maar ook het gebruik. Tijdens de dagelijkse vrije openingsuren, heeft het plein een wijkfunctie voor iedereen die wil komen spelen of sporten. Buiten die uren draait Op Noord er sport- en spelprogramma’s.

 

Proefpersonen komen sporten

Recreatieve sporters die het plein bezoeken worden uitgedaagd mee te denken in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten en zijn vaak ook de eerste proefpersonen. Als innovaties een succes worden, is het een extra aanwinst voor het Speel- en Beweegplein en zijn bezoekers.

Toon minder informatie