Nieuws

Nieuws

Actuele nieuwsitems:

Sport en innovatie voor een gezonde en actieve leefstijl

Zestien organisaties uit Brainport Eindhoven hebben de handen ineengeslagen om sport en innovatie nog meer in te zetten voor een gezonde en actieve leefstijl. In dit project onder de naam ‘Vitality Living Lab’ worden de komende 4 jaar kennis van high-tech, sport en vitaliteit samengebracht om een gezonde en actieve leefstijl te bevorderen.

Lees verder

Vacature: Urban Sports Performance Centre zoekt een embedded scientist

Het Urban Sports Performance Centre zoekt een embedded scientist Heb jij de studie Bewegingswetenschappen, Bewegingstechnologie of soortgelijke studie afgerond en heb je affiniteit met (urban) sport? Dan is het Urban Sports Performance Centre op zoek naar jou!

Lees verder

Stad in Actie: De stad als innovatie broedplaats voor beweegstimulering

In het project Stad in Actie brengen we uitdagingen en kansen in de openbare ruimte bij elkaar in drie publiek-private samenwerkingsverbanden. De focus van het project ‘Stad in Actie’ ligt op het creëren van sport- en beweeginnovaties in openbare ruimtes. Het project draagt hiermee bij aan de ambitie van de Provincie Noord-Brabant om meer Brabanders gezond en vitaal te houden door sport en beweging. Daarnaast versnelt het project ook het proces van sport- en beweeginnovaties.

Lees verder

#040Beweegt: de stad vitaler dankzij technologie

Op 15 januari werd #040Beweegt gelanceerd. Binnen dit initiatief zetten InnoSportLab Sport & Beweeg, TU Eindhoven, Fontys Sporthogeschool en de gemeente Eindhoven zich samen in voor een actieve stad met gezonde Eindhovenaren. Dit middels een real-life onderzoeksomgeving, waarin technologische innovaties mensen stimuleren om te bewegen.

Lees verder

WIJ ZOEKEN JOU!

Ben jij op zoek naar een leuke stage? Lees dan verder.

Lees verder

Centrum voor innovatie en prestatie in Urban Sports

De urban sports scene voorzien van professionele ondersteuning; dat is het doel van het onlangs opgerichtte Urban Sports Performance Centre. Dit centrum gaat de urban sporters en hun coaches helpen bij talentontwikkeling en de oprichting van een kennis- en innovatiecentrum. Dit moet moet zorgen voor de volgende stap in hun ontwikkeling van urban sports.

Lees verder

Design Marathon 2017

Het was een spannende strijd, en er kan er maar één winnen. Onze jury heeft na een leerzame dag een winnaar gekozen uit vier top ideeën.

Lees verder

Vital Cities: #040Beweegt

Op woensdag 4 oktober vond het Nationale Sport Innovatie Congres plaats. Een dag in het teken van performance en vitaliteit. Ook werd het #040Beweegt initiatief gelanceerd.

Lees verder

Design Marathon 2017

De meest innovatieve marathon van de wereld worden. Hoe doen we dat?

Lees verder

Afscheid Tim Konings

Met pijn in het hart hebben we onze collega Tim Konings uitgezwaaid.

Lees verder